stinavalkama

Drömmar

Publicerad 2014-11-15 15:31:03 i Allmänt, Pepp & inspiration,

Man måste sätta mål för att kunna nå dom. Lättaste sättet är att bryta ner målet och skriva ner alla delmål, och om man dessutom delar med sig av sitt mål så känns det inte bara dåligt för en själv om man inte når dit, utan man skäms också inför andra (det är så jag känner iaf). Jag menar, man har så mycket drömmar, alla drömmer om nånting, så ta det steget längre och gör din dröm till ett mål. Känns det omöjligt att nå dit så bryt ner målet, ta ett steg i taget. Jag tror att man kan klara vad som helst bara man vill tillräckligt mycket. Då menar jag inte att en person kan klara allt, det är omöjligt, men har du en dröm så kan du nå dit om du bara vill tillräckligt mycket, för när man vill något så orkar man slita och kämpa, man ger inte upp. Är det för jobbigt och du känner att du vill ge upp, så fundera på om du vill det tillräckligt mycket, fundera på om du har valt rätt väg. Det kanske inte var det här du ville? Men glöm inte att livet inte är enkelt och ibland måste man ta ett steg bakåt för att ta två steg fram. Fortsätt kämpa, och om det skrämmer dig så är det bara en ännu större anledning till att du SKA fortsätta.
Jag har velat fram och tillbaka men har kommit fram till att min dröm är och kommer alltid att vara att åka ner till Australien på obestämd tid. Att hitta jobb och bosätta mig där nere. Jag älskar ju sol och värme och jag tycker att Australien verkar så spännande med allt från stränder och korallrev till storstäder, djungel, öken.. Åh. Lära mig surfa ska jag även göra. Sen tycker jag om att prata engelska också.
 
Jag är en person som tycker om att ha fullt upp och ha hela veckan planerad. Jag vet att det för tillfället inte märks så bra för nu sitter jag mest hemma och känner att livet står ganska still. Men jag blir så opepp på den svenska hösten när det är så kallt och mörkt. Jag menar, vad gör man här i Sverige i höstrusket? Jag är ingen festperson, det har jag inte varit sedan gymnasietiden och det känns som att det är det enda alla gör här. Inte nog med det så är jag för tillfället arbetslös. Jag får helt enkelt ingen motivation här. Jag är en person som älskar att se saker, vandra i en djungel, dyka i ett korallrev (fast ska jag vara ärlig så är jag lite rädd för havet, det är så stort och outforskat) Men jag älskar verkligen stränder, jag skulle kunna ligga en hel dag på stranden och bara lata mig och käka frukt. Jag älskar framförallt sol och värme. Jag tycker inte om mörker, ska jag vara ärlig så är jag lite mörkrädd, fast jag tycker däremot att det är supermysigt att vara i någon större stad på kvällen när det är massa lampor tända överallt.
Mitt mål är alltså att åka till Australien, tillsammans med min pojkvän och våran katt. Jag har satt upp som mål att vi ska åka dit senast i november nästa år och har även gjort en årsplanering. Det enda som saknas för att min planering ska gå ihop är ett jobb, men jag kämpar för fullt och har kanske till och med redan ett på g. Satt i timmar för att skriva mitt personliga brev för det jobbet, krävs nu bara att jag förbereder lika bra inför intervjun vilket inte är min starka sida. Jag är oftast bättre på att skriva än att prata. Men jag håller tummarna!
 
Bjuder på några härliga bilder från Australien som dock inte jag själv har tagit.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stina Valkama

Vem är jag? Jag är en spontan liten prick som älskar att resa och se världen. Jag tycker om när det händer mycket omkring mig, jag gillar förändring. Men just nu är jag bosatt i Mariestad där jag har tänkt stanna ett tag eftersom att jag älskar mitt jobb (vikarierande förskollärare). Här bor jag tillsammans med min pojkvän och våran lilla sibiriska katt. Jag tycker om att pyssla och har en liten webshop på Etsy som heter "Tiniwini" där jag säljer lite saker som jag tillverkat/tillverkar, bland annat armband och drömfångare. Träning och hälsa är ett annat litet intresse. Musik i form av sång och gitarr likaså. Här i min blogg hittar ni mycket om min vardag och lite tankar och idéer.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela